Cégvilág

Ballmer az iPadről: Többet adtak el, mint szeretném

A Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer hangsúlyozta, hogy cégének többet kell tennie azért, hogy javítson pozícióján a tábla PC-k piacán.

A Microsoft első embere a cég redmondi bázisán beszélt a befektetőknek arról, hogy hardver fejlesztőkkel együttműködve igyekeznek olyan mobilkészülékeket kidolgozni, amelyek a Windows 7 operációs rendszert használják.

Ballmer a The Wall Street Journal tudósítása szerint úgy fogalmazott: az Apple több iPadet adott el, mint szerette volna, egyúttal "érdekesnek" nevezte a cég tábla PC-jét. Bár az IT vállalatok évek óta próbálkoznak a billentyűzet nélküli, érintőképernyős készülékek elterjesztésével, az áttörést az Apple érte el a júniusban bemutatott iPaddel.

A Microsoft egyébként abban bízik, hogy az Intel a jövő év elején bemutassa az Oak Trail fantázianévre hallgató mikroprocesszorát, amely a várakozások szerint alacsonyabb fogyasztásával és kisebb hűtésigényével jobban megfelel a tábla PC-k igényeinek. Ballmer a rivális szoftvergyártókra utalva megjegyezte, hogy nagy zavart okozhat a szektorban, ha a gyártók nem a Windows szoftverét használják. A Microsoft nem nevesítette a céget, de vélhetően a Google-re gondolt, hiszen több hardverfejlesztő is a keresőóriás Android rendszerét választotta a leendő készülékéhez.

operációs rendszer Apple iPad tábla PC Microsoft Windows 7
Kapcsolódó cikkek