Cégvilág

Ismét Foxconn botrány - Gázmérgezés miatt állt le a gyár

A Foxconn a mai napra leállította az indiai Sunguvarchatramban található üzemét, miután több dolgozót gázmérgezés miatt kórházba szállítottak.

A Foxconn indiai üzemében több mint 250 alkalmazott kapott kezelést és mintegy húsz dolgozót jelenleg is kórházban ápolnak, miután egy a gyárban használt vegyszer rosszullétet okozott. A telefon alkatrészeket gyártó üzem 7 ezer dolgozójával a harmadik legnagyobb a régióban - tudósít a Calcutta News.

A megbetegedéseket vélhetően egy fertőtlenítő szer okozta, amellyel többek között a légkondicionálókat tisztították. A menedzsment nem adott magyarázatot a történtekre és annyit közölt: semmilyen veszélyes anyagot nem használnak az üzemekben. A Foxconn így ismét a figyelem középpontjába került, miután a cég a kínai gyáraiban tapasztalt öngyilkossági hullám miatt került a hírekbe. A Foxconn a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártó csoportjának, a Hon Hainak a tagja, a tajvani cég többek között olyan vállalatok termékeit szereli össze, mint az Apple vagy a HP.

mérgezés foxconn gyár indiai
Kapcsolódó cikkek