Cégvilág

Ennek örül a Suzuki?

A Suzuki meghétszerezte nettó profitját a negyedévben, de változatlanul hagyta éves várakozásait, mivel a cég a közeljövőben rosszabb gazdasági környezettel szembesül.

A Suzuki a második negyedévben 31,95 milliárd jenes (369 millió dollár) üzemi eredményről számolt be, szemben a tavalyi 6,86 milliárd jennel. A japán konszern ezzel meghaladta az elemzők 24,5 milliárd jenes várakozásait. A nettó profit a tavalyi 2,14 milliárd jenről 15,16 milliárd jenre emelkedett. A külföldi értékesítések 13,71 százalékkal emelkedtek április és június között, főként a WagonR indiai debütálásának köszönhetően – írja az AutoNews.

Ugyanakkor a Suzuki a jó hírek ellenére sem módosította korábbi, éves előrejelzését, mivel a céghez tartozó indiai Maruti erősebb konkurenciára számíthat az elkövetkezőkben. A Maruti tudhatja magáénak az indiai autóeladások felét, de hamarosan a Nissan, a Toyota, és más világmárkák is a dinamikusan fejlődő indiai piacra koncentrálnak majd, megnehezítve ezzel a Suzuki leányának helyzetét.

Toshihiro Suzuki, az elnök Osamu Suzuki fia sajtótájékoztatóján elmondta: folytatják a befektetéseket, hogy az erősebb versenyben is megtartsák pozíciójukat Indiában. Ezt nehezíti, hogy az indiai jegybank a múlt héten a vártnál nagyobb mértékben emelte az alapkamatot és az elemzők a monetáris politika további szigorítására számítanak.

eladás negyedév profit Suzuki Maruti üzemi eredmény
Kapcsolódó cikkek