Cégvilág

55 milliós segélyalapot indít a MAL

A MAL Zrt. vezetősége a mai nappal a kárenyhítésre és a helyreállításra 200 000 euróval (55 millió forint) megnyitja saját MAL Segélyalapját is - nyilatkozta Bakonyi Zoltán cégvezető.

Ebbe az alapba várják a külföldi és magyar ágazati partnerek támogatásait is. Amennyiben a MAL Zrt. újraindítja termelését, akkor a keletkező bevételei szabadon felhasználható forrásaiból ezt az alapot további befizetésekkel gyarapítja. A MAL Zrt. 10 millió forint segélyt juttatott el a cég szakszervezeti alapítványához a környezeti katasztrófa károsultjainak megsegítésére – olvasható a cég közleményében.

A MAL Zrt. ígéretet tett a most megsérült tározójának egy éven belüli helyreállítására és a teljes rekultiváció megkezdésére, addig egy nagyon kis iszaptárolót kíván használni. A két érintett településen minden nap 50-50 ember vesz részt a lakosság kárenyhítésében.

Már a Duna komáromi szakaszán jár a vörösiszap-szennyeződés. A pH érték 8 körüli, ami az élővilágra nem jelent veszélyt. Kolontáron leeresztették a halastavat, de nem találták meg az eltűnteket. Magyarország este sürgős segítséget kért az katasztrófavédelmi szolgálatától a vörösiszap-ömlés miatt keletkezett környezeti szennyeződés megszüntetésére.

Az ajkai katasztrófáról minden információ egy helyen itt!

Csütörtökön megkezdték a kárfelmérést az iszapkatasztrófa sújtotta területeken a biztosítók. Orbán Viktor a vörösiszappal elöntött Kolontáron tájékozódott a katasztrófahelyzetről. A miniszterelnök sajtóértesülések szerint a katasztrófa-sújtotta Kolontáron kijelentette: Itt nincs értelme helyreállításnak.

Nézze meg a helyszínen készült videóriportunkat!

 

kárenyhítés iszap károsult mal segélyalap tározó
Kapcsolódó cikkek