Cégvilág

Megszerezheti a Podravka 10 százalékát az OTP

A Podravka, a zágrábi tőzsdéhez eljuttatott közleményében bejelentette, nem él vásárlási jogával saját 10,65 százalékos részvénycsomagjának felvásárlására, így részesedést szerezhet az OTP Horvátország legnagyobb élelmiszergyártó- és forgalmazó vállalatában.

A Podravka közölte, hogy az OTP október 25-én tájékoztatta, a két vállalat között 2009 márciusában megköttetett opciós szerződésnek megfelelően él eladási jogával a Podravka 10,65 százalékos, jelenleg a Fima Ami Ltd. által birtokolt részvénycsomagjára vonatkozóan.

Ugyanezen a napon, az OTP a közte és a Fima Ami között megkötött szerződésre hivatkozva közölte a vállalattal, él a Fima Ami által birtokolt részvénycsomagra vonatkozó vásárlási jogával, valamint megerősítette abbéli szándékát, hogy megszerzi a kérdéses részvényeket.

    A Podravka vezetése pénteken közölte, nem él a részvénycsomagra vonatkozó vásárlási jogával, így megszűnhetnek az akadályok az OTP részesedésszerzése előtt. A vállalat közleményében elmondta, a magyar fél további döntéseiről tájékoztatják a részvényeseket, "amint tudomást szereznek róluk".

    Korábban a Világgazdaság arról számolt be, hogy a Podravka nem tudja visszafizetni az OTP-től kapott 38 millió euró összegű kölcsönt, amely szeptember 30-án járt le. A fedezetéül éppen az említett részvénycsomag szolgált.

OTP tartozás Podravka részvénypakett cégtulajdon
Kapcsolódó cikkek