Február végéig korlátozza a magyar agrárminiszter a közvetlenül vagy közvetetten Németországból származó friss és fagyasztott sertéshús, sertéshúskészítmények, valamint élő sertés felhasználását és forgalmazását.
A szaktárca közleménye szerint az eddigi laboratóriumi vizsgálatok ugyan azt igazolták, hogy Magyarországra nem került dioxinnal szennyezett tojás vagy hús, illetve húskészítmény, ennek ellenére Fazekas Sándor – összhangban a Vágóállat és Hús Terméktanács állásfoglalásával – teljes körű, országos, szigorított ellenőrzést vezetett be.
A határozat szerint minden élelmiszer-ipari vállalkozó, aki közvetlenül vagy közvetetten Németországból származó friss/ fagyasztott sertéshúst, húskészítményt vagy élő sertést hoz Magyarország területére, köteles a szállítmány várható érkezése előtt két munkanappal bejelenteni az illetékes hatóságnál. A 2010. november 12. után beérkezett ezen árukat a vállalkozóknak a saját költségükre kell megvizsgáltatniuk a dioxintartalom meghatározása céljából. VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.