Cégvilág

Több áramot fogyasztottunk tavaly

Tavaly 2,7 százalékkal több áram fogyott az országban, mint 2009-ben, vagyis élénkül az ipari felhasználás. A Mavir 7 milliárd forint körüli adózás előtti eredményt vár.

Jó évet zárt 2010-ben a Mavir Zrt., amit a társaság vezérigazgatója, Tari Gábor elsősorban műszaki szempontból jelentett ki. Az országban ugyanis nem voltak komoly áramszállítási zavarok, és előrelépés történt a továbbra is merev szabályozási rendszer rugalmasabbá tétele terén is. "Igaz, ennek milliárdos nagyságrendű költségei megjelentek a rendszerirányítás költségeiben" - mondta a Világgazdaság Online-nak Tari Gábor.

Az országos villamos energia rendszer irányítója 2010-ben 2,7 százalékkal több áramot továbbított, mint 2009-ben. Ez már az ipar élélnkülésének a jele, ám mivel 2009-ben jelentős csökkenés volt, ténylegesen tavaly csak a 2007-es szintet közelítettük alulról. Az idén további 1,5-2 százalékos bővülés várható. Előzetes adatok szerint a Mavir 2010-et 7 milliárd forintnál talán kicsit nagyobb adózás eredménnyel zárta.
További részletek a holnapi Világgazdaságban

Mavir Tari Gábor
Kapcsolódó cikkek