Cégvilág

Amerikai üzem a Dunaferrnél

Javulhat az ISD Dunaferr Zrt. által előállított termékek minősége és a gyártás hatékonysága is annak köszönhetően, hogy partnere, a Neo Industries új üzemet adott át a vasmű területén, 2,1 millió eurós beruházással.

Az amerikai cég hengerkrómozó és elektroeróziós előkészítő létesítménye a dunaújvárosi vasmű területén létesült. Ennek köszönhetően ezentúl helyben, a hideghengerműben végezhetők el azok a műveletek, amelyek miatt eddig a hengereket a Neo kassai üzemébe kellett szállítani.

A korszerű technológiát képviselő beruházás révén csökkennek az ISD Dunaferr költségei, és javul termékei minősége is. Az ISD-vel való együttműködés stabilitását is jelzi, hogy a terjeszkedő Neo – amely a fenti projektre egy helyi kft.-t hozott létre – épp Dunaújvárosban alapította meg legújabb, immár kilencedik üzemét. A létesítmény kapacitásainak a felét a vasmű, másik felét a fémmegmunkáláskor hasonló hengereket használó Voest Alpine, az US Steel Serbia és az Alcoa társaság köti le.

Az elmúlt évben az ISD Dunaferr már kifelé tartott a válságból. „Veszteségünk jelentősen csökkent, termelésünk elérte a válság előtti szintet, árbevételünk pedig körülbelül 1,1 milliárd dollár” – nyilatkozott a Világgazdaságnak Valerij Naumenko, a társaság vezérigazgatója.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

dunaújvárosi vasmű Neo Industries ISD Dunaferr
Kapcsolódó cikkek