Cégvilág

Leépít a Sanofi, Magyarország is érintett

A Sanofi-Aventis folytatja átszervezési programját, amelynek keretében mintegy hétszáz munkahelyet szüntet meg Európa-szerte.

A Sanofi a hatékonyságnövelés és költségcsökkentés érdekében szervezi át európai tevékenységét, ennek keretében összevonja a Benelux államokban működő egységeket, valamint összevonja az osztrák és német telephelyeit.

A La Tribune-nek nyilatkozó szakszervezeti illetékes szerint a tavaly decemberben megkezdett karcsúsítás leginkább Portugáliát érinti, de jelentős leépítések várhatóak Németországban is. A lap beszámolója szerint Magyarországon is átszervezést hajt végre a gyógyszercég, de ennek részletei nem ismertek.

Az érdekképviseletek attól tartanak, hogy a Sanofi idővel hátat fordít Európának, szerintük a milánói kutatóközpont jövője is kérdése. Ugyanakkor a cég vezetősége éppen ellenkező állásponton van, Hanspeter Speck, a vállalat globális tevékenységét irányító vezetője emlékeztetett arra, hogy a Sanofi volt az egyetlen nagy gyógyszergyár, amely a fúziót követően is megtartotta összes munkatársát. Nyugat-Európa egyébként a vállalat értékesítéseinek mindössze 30 százalékát teszi ki, miközben az öreg kontinensen dolgozik a teljes állomány több mint fele, összesen 55 ezer munkavállaló.

gyógyszergyár Sanofi-Aventis leépít Sanofi állomány munkahely
Kapcsolódó cikkek