Cégvilág

Nem kellenek senkinek a balatoni nyaralók

Egyre több az eladó ház a tó környékén, ám a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kevés a vevő.

Továbbra is mélyponton vannak a balatoni ingatlanárak. Egyre több az eladó nyaraló, ám a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kevés a vevő. Mivel a kínálat meghaladja a keresletet, az ingatlantulajdonosok alkuképesebbek, mint az elmúlt években - írja a Pénzcentrum.

Tavaly nyár végén a Portfolio a régió ingatlanjainak 20-30 százalékos eséséről számolt be. Akkor volt olyan part menti családi ház a piacon melynek ára fél év leforgása alatt 10,5 millió forintról először 9, majd 8,5 millióra zuhant, míg végül a tulajdonosok már akár 7,9 millióért is eladták volna. Egy másik esetben a vízparttól 8 kilométerre található településen az eredeti 9 milliós árból kényszerült drasztikus engedményekre az eladó, mivel sem 7,6, sem 6,5 millióért nem kelt el az ingatlanja. Végül 5,5 millióért próbált megválni nyaralójától.

Benna Zsolt az Otthon Centrum balatonfüredi irodavezetője szerint bár mozgás már tapasztalható, az árak továbbra is stagnálnak. E mellett továbbra is jelentős túlkínálat jellemzi a piacot, még annak ellenére is, hogy akadnak bőven tulajdonosok, akik kivárásra játszanak.

MTI-->

nyaraló Balaton ingatlan vízpart
Kapcsolódó cikkek