Cégvilág

Tőzsdére készül a Waberer’s

A Waberer's Európa harmadik legnagyobb fuvarozó cégévé szeretne válni. A holding pár év múlva tőzsdére léphet.

Azt követően, hogy két héttel ezelőtt a Mid Europa Partners befektetési alap 49,05 százalékos részesedést vásárolt a holdingban, a tulajdonosok Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Lengyelországban keresnek felvásárolható vállalatokat.

Miután mi három-öt évre szóló befektetésekben vagyunk érdekeltek, a Waberer’s-ben megvásárolt részesedésünket a Budapesti Értéktőzsdén kívánjuk értékesíteni, három-öt éven belül – mondta a Mid Europa Partners budapesti irodavezetője, Craig Butcher.

A Világgazdaság Online kérdésére Waberer György ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy néhány cég felvásárlása után két-három év múlva kiválasztják a tőzsdére lépés számára alkalmas időt. Az elnök-vezérigazgató már évek óta vizsgálja a cégének tőzsdei bevezetésének lehetőségét, de különösen a világválság kirobbanása óta nem látta szükségét ennek a lépésnek.

A Waberer’s az idei évben 300-400 új kamionszerelvény beszerzését tervezi, amelyek részben a jelenlegi 2300 járműből álló flottát bővítik, részben a 3 évesnél régebbi járművek cseréjét szolgálják.

A Waberer’s Holding néhány év alatt megduplázhatja árbevételét és ezáltal a mai hatodik helyről a harmadikra jöhet fel Európa legnagyobb fuvarozói sorába. Ezt az elmúlt évben 331 millió eurós, vagyis 95 milliárd forintos árbevételt elért holding elnök-vezérigazgatója, Waberer György jelentette be mai sajtótájékoztatóján.


 

Mid Europa Partners fuvarozó holding árbevétel részesedés Wáberer György Waberer’s
Kapcsolódó cikkek