fuvarozó

Gyenge lábakon állhat a postafiók-cég vád

Megalapozatlan uniós szabály sértené az európai – köztük a magyarországi – közúti fuvarozók érdekeit.
2021.07.21 Olvasási idő:

Növekvő árbevétel mellett veszteséges lett a fuvarozó

A Waberer’s tavalyi második negyedévben elért 4,8 millió eurós nyeresége idén 0,1 millió eurós veszteségbe fordult.
2018.08.07 Olvasási idő:

Emelik áraikat a fuvarozócégek

Megnövekedett költségei miatt emeli szolgáltatási díjait a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Waberer’s International Nyrt. is. Az okokról a legnagyobb hazai vasúti és közúti áruszállító társaság első emberei, Kovács Imre és Lajkó Ferenc nyilatkoztak a Világgazdaságnak.
2017.11.06 Olvasási idő:

Fuvarozás: kéthetente 45 órás pihenőidő kell

Újabb terheket raknak a Németországban fuvarozókra, egy ottani jogszabály ugyanis kimondja, hogy május 25-től a 45 órás pihenőidőt kötelező szállodában vagy egyéb szálláshelyen tölteni, lényeg, hogy ez ne a fülke legyen.
2017.06.01 Olvasási idő:

Van fuvarozó, de hiába

Jót tenne a hazai kombinált fuvarozás versenyképességének, ha a daruval nem emelhető közúti félpótkocsikat is elvihetné a vasút. A megoldásról Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének főtitkára nyilatkozott a Világgazdaságnak
2017.02.22 Olvasási idő:

Több százan szereztek ingyen jogosítványt - mutatjuk a feltételeket

Harmincezernél is többen érdeklődtek az ingyenes nagytehergépjármű- és autóbuszvezetői jogosítvány megszerzése iránt, és csaknem háromszázan már végeztek is, és elhelyezkedtek.
2016.05.04 Olvasási idő:

Bajban vannak a fuvarozók a határzárak miatt

2015.09.21 Olvasási idő:

Határzár: Uniós kompenzációt kérnek a magyarországi fuvarozók

Az Európai Bizottsághoz (EB) fordulnak a magyarországi fuvarozók a megnehezedett határátlépések miatt keletkezett veszteségeik pótlásáért - írja a Magyar Idők pénteki számában.
2015.09.18 Olvasási idő:

Egyre drágább a kötelező

A kötelező drágulása egyelőre nem áll meg. Az év eleje óta 20-30 százalékkal emelkedtek a díjak, az indoklás szerint a növekvő kárgyakoriság miatt. A fuvarozók tarifái még gyorsabban emelkednek, mint a személyautósokéi.
2015.09.17 Olvasási idő:

Válsághelyzet lehet a fuvarozóknál

Jelentős költségnövekedést okozhat a hazai fuvarozóknak, ha az osztrákok fenntartják, esetleg más országok is bevezetik az embercsempészet miatti szigorított ellenőrzést. A menekültáradat a déli határon is súlyos gondot jelent.
2015.09.01 Olvasási idő: