Cégvilág

Labirintusos élménypark nyílik Ópusztaszeren

Több kilométer hosszú labirintusokkal, számháborúpályákkal és egyéb logikai útvesztőkkel tűzdelt, két és fél hektáron elterülő élménypark nyílik május 17-én Ópusztaszeren.

A Csillagösvény névre hallgató létesítményt több mint 120 millió forintos beruházásból hozták létre, ennek 50 százalékát az és az állam által nyújtott támogatás tette ki. „A fennmaradó összeget hitelből és önerőből biztosítottuk” – mondta lapunknak Gergely Gábor egyéni vállalkozó, a park ötletgazdája és tulajdonosa.

Elmondása szerint évi legalább 20 ezer látogatóval terveznek – ennek elérését segítheti, hogy a szomszédságban található az évi 100-150 ezer vendéget fogadó Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Kiskunsági Nemzeti Park is. Főként iskolai csoportokra számítanak nagy számban, emellett vállalati rendezvények, családi napok helyszínéül szeretnének szolgálni. „Számos cég érdeklődött már ez iránt” – mondta.

Az élményparkban található útvesztőket Adrian Fisher európai hírű labirintustervező útmutatása alapján készítették el. A nagyobbikat, a Csodaszarvast mintázó, három és fél kilométer hosszú sövénylabirintust hidak és kilátók teszik változatossá.

A komplexumban emellett egy honfoglalás kori övcsatot formázó fűzfonat-labirintus, egy 138 fából álló számháborúpálya és hat darab hatperces, logikai labirintus található. Emellett ajándéktárgyakat árusító bolt és egy vendéglátóegység is lesz. Utóbbiakra azért is szükség van, mert Gergely Gábor elmondása szerint a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, a jegybevételek általánosságban csupán a működési költségeket fedezik. Az élményparkba a belépő fejenként 800-1000 forint körüli összegbe kerül majd, és lesznek kedvezményes családi jegyek is. N. M.

Ópusztaszer labirintus nemzeti történeti park élménypark
Kapcsolódó cikkek