Cégvilág

Megígérte a NIF: Vonattal mehetünk a Városligetbe

A Városliget mellett is megállhatnak a Nyugati pályaudvarról induló vonatok – ígérte meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a budapesti városvezetésnek.

Ha kiírják a tendert a Nyugatiból induló elővárosi vonalak fejlesztésére, abban ez az eddig nem létező megálló is helyet fog kapni.

Így amint lesz pénz a terv megvalósítására, a Mexikói út melletti vasúti deltától délkeletre, vagyis az M3-as autópálya mellett, a Zugló vasútállomáshoz közelebbi részen indulhat meg az építkezés. A szomszédos állomáshoz hasonlóan a városligeti is csupán néhány méterre lesz a Hungária körúttól. A főváros honlapján közzétett információk szerint a zuglói önkormányzat is elkészítette már a szabályozási tervét, s ezt átküldték a Fővárosi Önkormányzatnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány a Széll Kálmán Terv keretében reformálná meg hazai vasúti közlekedést annak érdekében, hogy vonzóbbá tegye a vonatozást a lakosság számára. Völner Pál közlekedési államtitkár márciusban elmondta: a teljes árú jegy ára például csökkeni fog, fejleszteni fogják a vasúti utazás feltételeit, első lépésben az elővárosi vonalakon.

Lesznek a vasút mentén olyan parkolók is, amelyekkel elejét lehet venni, hogy az autósok a városokban keressenek maguknak parkolóhelyet. Magukat a jegyárkedvezményeket pedig nem kizárólag a MÁV, azaz rajta kersztül az állam fogja fizetni. "Minden vállalatnak, szervezetnek meglesz a lehetősége, hogy preferálja a számára fontos réteg vasúti utazását" - jelentette ki. Ismert, hogy jelenleg a vasúton utazóknak csak kis töredéke fizet teljes árú menetjegyet.

 

vasút NIF vonat városliget Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő
Kapcsolódó cikkek