Cégvilág

Miért kell tartani az okostelefonoktól?

A Symantec arra hívta fel a figyelmet, hogy az App Store és az Android Market egyaránt a rosszindulatú szoftvergyártók kedvencei.

Az Apple jelenleg mintegy 350 ezer, a Google több mint 200 ezer alkalmazást kínál szoftverüzletében, de az okostelefonokra és táblákra letöltött programok komoly biztonsági kockázatot jelentenek. Enrique Salem, a Symantec vezérigazgatója a Bloombergnek adott interjújában arra hívta fel a figyelmet, hogy a mobil adatbiztonság egyelőre gyerekcipőben jár, ezért különösen kitettek a veszélyeknek a kütyük birtokosai. A világ legnagyobb biztonsági szoftvergyártója, a Symantec 860 millió dollárt költ a közeljövőben akvizíciókra azért, hogy megerősítse jelenlétét a mobil üzletágban.

Mint arról korábban beszámoltunk, német utatók egy jelentős kockázati tényezőt mutattak ki az Android operációs rendszerrel futó mobiltelefonokon. A Bastian Könings által vezetett IT szakértői csapat szerint az Android telefonok 99 százaléka esetében alkalmazható a hackelési módszer, amelynek segítségével a naptárban, a fotógyűjteményben és kapcsolati adattárban található adatok ellophatóak vagy megváltoztathatóak.

Az Ulmi Egyetem kutatói szerint az Android telefonok könnyen feltörhetőek bárki számára, aki kicsit is ért az alkalmazások fejlesztéséhez. Tekintve, hogy az ehhez szükséges információk megtalálhatóak a Google adatbázisaiban, a támadáshoz nincs szükség programozói tudásra sem.

Apple Symantec Android rosszindulatú szoftver Google App Store
Kapcsolódó cikkek