Cégvilág

Viszlát Radiocafé és NeoFM - Radikálisan átalakul az Est Media

Újjászervezik az Est Media Nyrt.-t (korábban econet.hu) a pénteki rendkívüli közgyűlés határozata alapján, a cél a rövid távú üzemi eredményesség elérése és az eredmény növelése a társaság tőzsdei bejelentése szerint.

A megvalósítás 2011 második és harmadik negyedévében történik. A csoport Event üzletága nélküli részének már ez év második felében üzemi eredményt kell elérnie. A terv szerint meg kell őrizni az EMGEvent üzletágat, idetartozik a folyamatosan nyereséges fesztiválrendező Sziget Kft. is.

Újra kell szervezni a programmagazinokat kiadó EMGPrint és az online médiaportfólióval rendelkező EMGOnline üzletágat. Nem cél viszont a rádiós piacon aktív EMGBroadcast – mert a rádiós piacról a társaság már kivonult a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. és a Radiocafé Kft. eladásával –, és nem feltétlenül szükséges a reklámokkal foglalkozó EMGIndoor üzletág sem.

Mindez jelentős létszámleépítéssel jár. Az 51 százalékban ellenőrzött Sziget Kft. további hányadának megvásárlásáról 2012 tavaszáig dönt az Est Media, amely a meglévő részre mintegy 2,7 milliárd forintot költött, a további 24 százalék pedig még 2,3 milliárdjába kerülne.

Az Est Media részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A kereskedés június 21–28-ig szünetel a névérték 100 forintról 1000-re emelése és az ezzel összefüggő részvénycsere miatt.

Econet Est Media emgonline radiocafé emgprint NeoFm rádió
Kapcsolódó cikkek