Cégvilág

Mámorító a Zwack gyorsjelentése

Mámorító gyorsjelentéssel jelentkezett a Zwack az április-június időszakra vonatkozóan, amelyben természetesen a húsvéti ünnep is besegített. Ugyanakkor a Zwack által közzétett piackutatási adatok azt mutatják, hogy a szektor is talpra állt az elmúlt hónapokban, tehát ez nem csupán a Zwack jó pozícionáltságának köszönhető.

A Zwack üzleti évének első negyedévi bruttó árbevétele 5.273 millió forint volt, mely 2,9 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakáénál. A nettó értékesítés 3.180 millió forint volt, amely 4,8 százalékkal haladja meg a bázist.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 4,8 százalékkal magasabb az előző évinél (2.900 millió forint szemben a 2.767 millió forint.) A belföldi értékesítésen belül a saját termelésű termékek forgalma 3,1 százalékkal növekedett a bázishoz képest.

A belföldi prémium árbevétel 3,1 százalékkal, a minőségi termékeké 4,6 százalékkal növekedett. A kommersz termékek árbevétele továbbra is csökken (ebben a negyedévben 10,5 százalékkal), bár a visszaesés mértéke enyhébb a korábbinál.

Bár a kiskereskedelmi szegmensben jelentős volumenbővülést láthatunk az év második negyedében, a Zwack számára magasabb nyereséghányaddal rendelkező gasztronómiai szegmensben továbbra sem látszanak a pozitív fordulat jelei  - írja az Eqilor.

Mindezek ellenére azonban éves bázison emelkedett a bruttó fedezet, bár az üzemi eredmény majd 8 százalékos csökkenése aggasztó momentum lehet. Ennek hátterében szinte kizárólag a marketingköltségek megugrása áll, amin viszont a Zwack aligha spórolhat (hirdetések, promóciók fontosak a fogyasztás fellendítéséhez).

A nettó eredmény kapcsán jól indult az üzleti év, azonban az éves bázison így is csak stagnált a mutató, ráadásul ebben bizonyos adókedvezmények is besegítettek.

Összességében azonban mindenképpen elégedettek lehetünk - állítja az Equilor -, hiszen a korábbi negyedévekben látott tendenciákhoz képest jelentős javulás jelei mutatkoznak. Ennek tükrében az elemzők fenntartják a 800-900 forintos osztalékvárakozásunkat a folyó üzleti évre vonatkozóan. Ki kell emelni azt is, hogy augusztusban érkezik az előző üzleti év után járó 850 forint osztalék is.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek