Cégvilág

Mega koncepció - Az Electro World helyeit foglalja el az Euronics

Euronics áruházaival Budapesten elfoglalja az Electro World helyét a veszprémi Vöröskő Kft. A társaság négy egységet nyit az év végéig a fővárosban, és ebből három egykor EW volt.

Szerdán a budaörsi és a budakalászi, ősszel pedig a Corvin Bevásárlóközpontban megszűnt Electro World helyén kezdi meg a munkát a Vöröskő Kft. egy-egy 1500 négyzetméteres Euronics áruháza. Ugyanakkor a Köki Terminál bevásárlóközpontban is létesít egy hasonló méretű egységet a Vöröskő Kft., amelynek így a mai héttel szemben 11 üzlete lesz a fővárosban, országszerte pedig 66 áruházzal fog rendelkezni.

Az 1500 négyzetméter körüli eladóterű Euronics Mega áruházak új fejezetet jelentenek az eddig nettó 300-700 négyzetméteres boltokkal dolgozó Euronics-Vöröskő életében, hiszen ekkora egységekkel még sosem rendelkezett a hálózat. A Vöröskő Kft. valamint a Bravotech Kft. által üzemeltetett 124 magyarországi Euronics üzlet hetven százaléka a 40 ezer lakosnál kevesebbet számláló településeken található.

A hálózat eddig ott volt erős, ahol a nagy alapterületű áruházakat létesítő multik nem tudtak hatékonyan működni. Az Euronics Mega koncepció nem más, mint egy piaci lehetőség kihasználása, és nem is véletlen, hogy a budaörsi és a baudakalászi áruháztól együttesen egymilliárd forintot meghaladó forgalmat vár az év végéig a Vörökő Kft.

Részletek a szerdai Világgazdaságban

Corvin bevásárlóközpont vöröskő áruház budakalász Euronics Electro World
Kapcsolódó cikkek