Cégvilág

Remek hírek az aratásról

Befejeződött a hét végén az aratás az országban – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. A tárca összesítése alapján az idén mintegy négymillió tonna őszi búza került a magtárakba.

Kukoricából több mint nyolcmillió, napraforgóból 1,4 millió tonnás termés várható. Az őszi búza learatott területe 953 ezer hektár, ez közel 59 ezer hektárral kevesebb az előző évben learatott területnél. Búzából félmillió tonnával több termett a tavalyinál. Az idén a búza hetven százaléka malmi, harminc százaléka takarmányminőségű. Az idei 4,2 tonnás hektáronkénti búzaterméshozam azoban jelentősen felülmúlta a tavalyi országos 3,7 tonnás termésátlagot.

Befejeződött az őszi árpa aratása is, 165 ezer hektáron négytonnás országos termésátlag mellett 670 ezer tonna került a raktárakba.
Kukoricát összesen 1,2 millió hektárról takarítanak be, ez közel 145 ezer hektárral több az előző évi területnél. A július 27-i előzetes termésbecslés szerint 6,6 tonnás hektáronkénti hozam mellett 8,1 millió tonnás termés várható az idén.

Összesen közel 575 ezer hektáron vetettek napraforgót, becslések szerint mintegy 1,4 millió tonna termésre számítanak 2,4 tonna hektáronkénti hozammal számolva.

őszi búza minőség takarmány hozam aratás
Kapcsolódó cikkek