Cégvilág

Újabb hír Bezenyéről: rövidesen indul a kaszinóváros építése

Két év csendet követően napokon belül elindul a kaszinóváros építése a nyugat-magyarországi Bezenyén – állítja a Figyelő mai száma.

A lap értesülése szerint a komplexum első ütemére sikerült finanszírozást találnia a befektetőnek. Az egész beruházásra tíz év alatt mintegy 5 milliárd eurót (1340 milliárd forint) költenek a fejlesztők.

A szlovák–osztrák–magyar hármas határtól mindössze néhány kilométerre lévő Bezenye szélén több mint tíz éve folyik egy bő 300 hektáros szórakoztatópark előkészítése, igaz, eddig látható eredmény nélkül.

Az "Eurovegas" ötlete - több évre tekint vissza, 2005 tavaszán a Format című osztrák hetilap Las Vegas gigantomániás uniós változatának nevezte a Hans Asamer osztrák üzletember által 330 hektáron megálmodott létesítmény-együttest.

Az osztrák lapok által csak sóderbárónak nevezett felső-ausztriai üzletember többször úgy nyilatkozott, hogy az egész beruházás - amely ötcsillagos szállodát, élményparkot és 48 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot is magába foglal - 700 millió euróba kerül, ebből 470 millió eurót a "kaszinóváros" megteremtésére fordítanak. A Format adatai szerint a beruházással 8 ezer munkahelyet teremtenek, így a magyar hatóságok szívesen adták meg az építési engedélyt.

Eurovegas turizmus Asamer kaszinó szálloda szórkaoztatóközpont Bezenye
Kapcsolódó cikkek