Cégvilág

Átszervezés után az E-Star

A tervezettnél 0,5 millió euróval kevesebbe, 4,5 millió euróba került az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. által megvásárolt EETEK energetikai csoport átalakítása. Az akvizíció teljes költsége 25,5 millió euró. Az átvett érdekeltségekkel 6 millió euró készpénz és 2,5 millió euró hitel került az E-Star cégcsoporthoz.

Az E-Star ez év májusában jelentette be, hogy 21 millió euróért megvette az EETEK cégcsoportot, amely régiós szinten széles körű alternatív energetikai portfólióval rendelkezik a szél-, a valamint a biogázalapú hő- és villamosener-gia-termelésben.

A mostani bejelentés szerint az E-Star megtartja az EETEK Holding Zrt.-ben található társaságok közül a Rába Energia Szolgáltató Kft.-t (RESZ) és az EPV Biogáz Kft.-t, ugyanakkor az EETEK Holding Zrt.-vel együtt eladja az összes olyan magyarországi gázmotoros kiserőműprojektjét, amelyek a szabályozási változások miatt

Értékesítik továbbá a horvátországi, a bulgáriai és a romániai nap- és szélenergiai, valamint az olyan biogázprojekteket, amelyek jelentős beruházást igényelnének. A tranzakcióval az E-Star megszerezte még a Mielec SP. z o.o. és a Gorlice SP. z o.o energiatermelő kapacitásait, illetve az Euroenergetyka Sp. z o.o. energiakereskedő vállalatot. A társaság tulajdonába került a lengyel FondElec Polska Sp. z o.o. és két magyarországi vállalat: a RESZ Kft. és az EPV Biogáz Kft. Az előbbi nagy ipari fogyasztókat lát el hővel, utóbbinak pécsi engedélye van.

fondelec energetika E-Star energiaszolgáltató EETEK resz
Kapcsolódó cikkek