Cégvilág

Rekorddal debütált az iPhone

Minden korábbinál többen aktiválták új iPhone-jukat az AT&T hálózatában a hét végén – tájékoztatta az amerikai távközlési cég a Bloomberget. Az Apple legújabb okostelefonja pénteken debütált a világ nagy piacain, az USA-ban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Japánban és Nagy-Britanniában.

Már a beharangozó hírek jelezték: az iPhone 4S-ből minden eddiginél nagyobb darabszámú eladással kalkulálhat az alma logójú cég. Előrendelés az elmúlt napokban mintegy egymillió készülékre érkezett. Emlékeztetőül megjegyezték, elődjéből a premier hétvégéjén 1,7 millió darab talált gazdára a világon, az új eszközből az elemzők többsége 2-3 millió körüli értékesítést valószínűsített, a Yankee Group szakértője viszont nem zárta ki a négymilliós csúcsot sem.

New Yorkban, Tokióban és Frankfurtban hatalmas sorok kígyóztak az Apple boltok előtt, Londonban a Covent Gardennél lévő üzlet húsz alkalmazottja élő alagutat formázott a vevők fogadására. A többi amerikai mobilszolgáltató is elégedett lehetett a hétvégi ügyfélrohammal.
Érthető a felfokozott várakozás, az új okostelefon egyben egy korszakot is lezár az Apple életében, ez volt az utolsó olyan termék, amelyet a digitális világ ikonjának tartott, alig egy hete rákban elhunyt Steve Jobs irányítása alatt fejlesztettek ki a cégnél.

Az Apple-hívők pedig úgy gondolták, az eszközt már csak rá emlékezve is mindenképpen meg kell vásárolniuk. Noha az iPhone 4S nem jelentett generációváltást elődjéhez képest, „csupán” gyorsabb processzort, jobb minőségű kamerát és hangfelismerő szoftvert, az első vélemények igen pozitívak a többféle árváltozatban is piacra került készülékről.

Az új okostelefon felszereltségtől függően 199, 299, 399 dolláros áron került a boltokba. A készülékkel együtt útjára indította az Apple a legújabb iOS operációs rendszert is, amely 200 új jellemzőt tartalmaz, továbbá egy webtároló szolgáltatást a fotók, dokumentumok, zene és egyéb állományok szinkronizálására a különböző Apple-eszközök között. Az iOS 5 szoftvert már az új iPhone premierjét megelőzően kezdték letölteni korábbi telefonjaikra a vevők, ez egy időre jelentősen leterhelte a társaság szervereit. Az iPhone 4S tovább masírozik, a hónap végéig még újabb 22 országban jelenik meg, egyebek mellett Írországban, Olaszországban, Mexikóban és Spanyolországban. Lapunk értesülése szerint ez az időpont lesz az új almás készülék magyarországi premierje is.

eladás iphone 4s siri Apple jobs rekord
Kapcsolódó cikkek