Cégvilág

Fejleszt az InterContinental

Az év végén az első emeleti konferenciaszintet építik át az idén harmincéves InterContinental Budapest hotelben, jövőre pedig elkezdődhet a teljes földszinti terület felújítása az ott található vendéglátóhelyek koncepciójának újragondolásával.

Szintén a közeljövőben indítandó fejlesztések között szerepel a szálloda bejárati részének átalakítása és megnagyobbítása, a hotel esti megvilágításának javítása, valamint az egész létesítmény légkondicionáló rendszerének modernizálása. Minderről Mathieu van Alphen, a szálloda vezetője számolt be tegnap. A Világgazdaság kérdésére elmondta: ezek a fejlesztések jelenleg a tervezési szakasz elején járnak, csupán most kezdték el az előzetes kalkulációkat a költségekről, így pontos számot nem lehet mondani a beruházás büdzséjéről. „Valahol 1-10 millió euró körül lehet majd a végső összeg” – tette hozzá.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy a gazdasági nehézségek ellenére az InterContinentalnak sikerült a krízis előtti szintet elérni, s napjainkban 74 százalékos foglaltsági mutatóval dolgozik. Tájékoztatása szerint vendégeik 40 százaléka üzletember, s a bevétel mintegy 30 százaléka rendezvényekből, hivatalos események lebonyolításából származik. A 220 dolgozót foglalkoztató hotel 3 százalékponttal a recesszióban is növelni tudta piaci részesedését. A szálloda hatékonysága is nőtt, energiafelhasználását két év alatt 10 százalékkal csökkentette.

InterContinental szálloda beruházás fejlesztés foglaltsági mutató
Kapcsolódó cikkek