Cégvilág

Két év után újra kapható Magyarországon a gyógykészítmény

November közepétől újra kaphat a patikákban a pikkelysömör ellenszere.

Két év kihagyás után november közepétől Psoratinex néven újra árusítják a magyar patikákban dr. Michael Tirant eredeti összetételű, a pikkelysömör kezelésére alkalmas gyógyhatású készítményét. A szert két évig azért nem lehetett Magyarországon megvásárolni, mert ugyanezen a néven egy más összetételű készítményt árusítottak.

Az utóbbi két évben árult készítmény azonban több betegnél is állapotromlást és mellékhatásokat okozott. Az ettől a szertől való megkülönböztetés érdekében adtak új nevet az eredeti készítménynek.

A Psoratinex H1 tisztítógélből, kenőcsből és kondicionáló olajból álló szercsoport, melynek együttes használatát javasolják a pikkelysömörben szenvedő betegeknek. Magyarországon csaknem kétszázezer embert érint ez a probléma. A tisztítógél két hatóanyaga, a szalicilsav és a kátrány, melyek hámlasztó hatásúak, utóbbi a viszketést is csillapítja. A kenőcs gyulladáscsökkentő, bőrpuhító és fertőtlenítő, amitől a pikkelysömörös bőr állapota javul. Az olaj vékony réteget képez a bőrön és helyreállítja annak nedvességtartalmát.

psoratinex gyógykészítmény gyógyszertár pikkelysömör
Kapcsolódó cikkek