Cégvilág

Visszaadnák - Ismét az államé lehet a Postapalota

Ismét az államé lehet a Postapalota, miután a jelenlegi tulajdonos felajánlotta, hogy nyereség nélkül értékesíti az ingatlant.

A Postapalotát megvásárló WPR Primus Kft. vételáron, nyereség nélkül felajánlja az ingatlant visszavásárlásra a magyar államnak abban az esetben, ha bármilyen kár érte a magyar államot az ingatlan eladásával – olvasható a cég közleményében.

A vállalat emlékeztet: az ingatlant a vevő a kijelölt ár felett vásárolta meg 2008-ban nyilvános pályázaton, a legmagasabb összegű ajánlatot téve a megvásárlásra. Ha bebizonyosodik, hogy az értékesítés lebonyolítása során az állami fél részéről szabálytalanság történt, akkor a cég kész együttműködni a helyzet rendezésében és a Magyar Posta Székházát a korábbi vételáron visszaadni előző tulajdonosának.

A több mint 5 500 négyzetméteres telek és a csaknem 19 ezer négyzetméter hasznos alapterületű épület eladására még 2007 november közepén hirdettek ki nyilvános pályázatot. A2008. január 24-én másodszorra kiírt nyilvános pályázaton az értékesítési dokumentációt és az értékesítési tájékoztatót 15 cég és egy magánszemély vásárolta meg, ám végül csak egy társaság pályázott, a WPR Primus Kft. felajánlotta az épületért a pályázatban meghatározott, 4 milliárd forint plusz áfa feletti összeget.

 

postapalota visszaad wpr primus vételár állam
Kapcsolódó cikkek