Cégvilág

Google-vezér: A Facebook túszul ejti a felhasználóit

Larry Page, a Google alapító-vezérigazgatója egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy a Facebook nem megfelelő hozzáállással kezeli a felhasználói adatait.

A Facebook eléggé bezárkózik az adatkezelést illetően, minket, mint keresőcéget, nem igen szoktak visszautasítani – utalt Larry Page a portál politikájára, amely szerint az online közösségben zajló eseményekre a Google-nak semmilyen rálátása nincs. Az alapító-vezére igazgató a PBS-nek adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy van bizonyos nézeteltérés a két vállalat között ezen a téren.

Page meglátása szerint ugyanis a Google a felhasználók rendelkezésére bocsátja a közösségi kapcsolatokkal kapcsolatos adataikat, ha igényt tartanak rá, míg a Facebook nem teszi meg ugyanezt a Google irányába. "Csak olyanokkal működünk együtt, akik belemennek a kölcsönösségbe" – fogalmazott Larry Page a CBS tudósítása szerint.

A vezérigazgató megfogalmazása szerint a Facebook túszként tartja fogva saját felhasználóit és nem tudja megindokolni ezt a döntését. Az adatvédelmi indokok nem valósak, hiszen a Facebook megosztja az adatokat a Yahoo-val, csak éppen a Google-lal nem hajlandó együttműködni. Page egyúttal annak is hangot adott, hogy ha a Facebook magától nem dönt az adatok átadása mellett, akkor előbb-utóbb rákényszerítik.

felhasználó adatvédelem túsz Google Facebook
Kapcsolódó cikkek