Cégvilág

Több Praktiker áruház alakul Max Bahrrá

A Praktiker AG felügyelő bizottsága elfogadta a vállalatcsoport működésének átalakítására vonatkozó pénzügyi tervet, amelynek része egy 85 millió eurós befektetői kölcsön is.

A barkácslánc által most elfogadott terv jelentős változásokat hoz a korábbi átalakítási modellhez képest. A vállalat a mostani döntés alapján erősíti a Praktiker és a hozzá tartozó Max Bahr áruházak profiljai közötti különbséget. Előbbi jelentős árkedvezményekkel és karcsúsított áruházlánccal jelenik meg a piacon, míg utóbbi a minőségi termékekkel és több szolgáltatással próbál teret nyerni. "A befektetők körében teljes támogatást élvező finanszírozási és működési modell fenntartható pozíciót jelent a Praktiker számára a versenyben" – véleményezte a tervet Kersten von Schenck, a cégcsoport felügyelő bizottságának elnöke.

A Praktiker AG egy nagybefektető jóvoltából 85 millió eurós hitelt használhat fel a 2011-ben megkezdett és most módosított átalakítási folyamatban, amelynek a tőkeemelés is része.

Szintén az igazgatótanács döntött Thomas Fox és Josef Schultheis vezetőségi tagok azonnali hatállyal történő felmentéséről, a két menedzser elhagyja a vállalatot és a továbbiakban tanácsadóként dolgozik a Praktikernél. A felügyelő bizottság Kay Hafnert jelölte a vezető testület első emberének, míg Markus Schürholz továbbra is a testület pénzügyi területért felelős vezetője marad. A menedzsment további tagjaira vonatkozó változásokat hamarosan bejelenti a cég.

 

 

áruházlánc Praktiker menedzsment igazgatótanács Max Bahr
Kapcsolódó cikkek