Cégvilág

Uniós vizsgálat a Google ellen - Almunia: nem sietünk

Joaquin Almunia, az EU versenyfelügyeleti biztos közölte, hogy a testület nem sieti el a Google elleni trösztellenes vizsgálat befejezését.

Az Európai Bizottság versenyfelügyeleti szervének elvileg már húsvét után döntenie kellett volna arról, mi lesz a következő lépés a Google elleni eljárásban, erre azonban a mai napig nem került sor. A Reuters érdeklődésére Joaquin Almunia illetékes biztos annyit válaszolt: nem sietik el a döntés, mert komolyan veszik a rendkívül összetett vizsgálatot. A biztos nemmel felelt arra a kérdésre, küldött-e a Bizottság hivatalos kifogásoló jegyzéket a Google-nak.

Jelenleg tizenhat versenyfelügyeleti eljárás folyik a Google ellen, amelyek többségét kisebb riválisok nyújtották be a keresési rangsor állítólagos befolyásolása miatt. Emellett több online utazásszervező is nyújtott be vizsgálati kérelmet a vállalattal szemben. Ezzel párhuzamosan az amerikai versenyhatóság is vizsgálódik a Google dominanciája kapcsán, az EU pedig egy külön eljárásban ellenőrzi a cég új adatvédelmi irányelveit.

vizsgálat trösztellenes Google almunia
Kapcsolódó cikkek