Cégvilág

Mire mehet a Microsoft új táblagépével? - videó

Ma hajnalban mutatta be a Microsoft új tabletjét, amely a Surface névre hallgat.

A tabletek közötti verseny így egy újabb operációs rendszerrel egészül majd ki az iOS és az Android mellett, mivel a Microsoft gépén az új generációs Windows rendszer fut majd.

A Surface RT tablet 9,3 milliméter vastag, 676 gramm a tömege, kijelzője 10,6 hüvelykes. Az RT megjelenése után kilencven nappal debütál a Surface Pro tablet is, amelyen már a Windows 8 operációs rendszer fut. A Pro változat felbontása 1920*1080 pixeles lesz a specifikáció szerint.

Az Equilor által várt Nokia felvásárlásról szóló bejelentés egyelőre elmaradt, azonban a tábla piacra dobása is fontos mérföldkő a cég életében, hiszen a Samsunggal és az Apple-lel folytatott versenyben való lemaradás komoly következményekkel járt volna – gondoljunk csak a Nokiára vagy az utóbbi időben gyengélkedő HTC-re - szögezi le az Equilor.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hétfőn mutatta be a Surface nevű gépet, amely szerinte "PC, táblagép és valami egészen új". A gép az érintőképernyős készülékekre optimalizált Windows 8 operációs rendszerrel kerül forgalomba, azt azonban nem árulták el, hogy mikor és mennyiért.

A Surface megjelenése fordulatot jelent az alapvetően szoftverekre szakosodott Microsoft üzletpolitikájában, noha Ballmer utalt rá, hogy a konszernnek a hardvergyártásban is vannak tradíciói, hisz egereket, klaviatúrákat, web-kamerákat és játékkonzolokat már készít. A Surface kifejlesztése azonban azt jelenti, hogy a Microsoft versenyre kel hardvergyártó partnereivel, a Samsunggal és a Hewlett-Packarddal, és közvetlen konkurenciát támaszt vevőinek.

tablet surface tábla Microsoft
Kapcsolódó cikkek