Cégvilág

Ennyivel emelte a szállodai szobaárakat a foci EB

Budapesten emelkedtek a szállodai szobaárak, Varsót szintén jelentős áremelkedés jellemezte az EB idején. London pedig az olimpiai időszakban átveszi Moszkvától a legdrágább európai nagyváros címét – derül ki a hotel.info kutatásából, amelyet a Turizmus Online idéz.

Londonban, Varsóban és Kijevben mostanában a sport áll a figyelem középpontjában. Az Egyesült Királyság fővárosában július végén kezdődnek a nyári olimpiai játékok. Itt már most megemelkedtek a szállodai szobaárak, így London 2012. májusára 13,68 százalékos növekedéssel elérte a 178,08 eurós szintet, és ezzel elhódította a legdrágább európai nagyváros címét az orosz fővárostól, Moszkvától.

Az olimpiai játékok időszakára vonatkozó aktuális foglalási adatok alapján a szobaárak további emelkedése várható, így az átlagos szobaár a 210 eurót is elérheti. Ez 40 százalékos növekedésnek felelne meg az előző év azonos időszakához képest (2011. július 27. - augusztus 12.).

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a varsói és a kijevi szállodák szobaáraira viszont a labdarúgó Európa-bajnokság van komoly hatással. Miután az ukrán fővárosban már egy évvel ezelőtt jelentős mértékben megugrottak a szobaárak, és még az utóbbi hónapokban is heves vitákat váltottak ki, 2012. májusára 15 százalékos visszaesés volt jellemző az előző év azonos időszakához képest. Az átlagos 111 eurós szobaár azonban még mindig viszonylag magasnak mondható. Az EB idejére átlagban akár 184 eurós szobaárral is számolhatunk – írja a Turizmus Online.

Budapesten is újra drágultak a szobák. A megnövekedett kereslet többek között a különböző sportrendezvényeknek, pl. a budapesti Grand Prix-nek is köszönhető. A szobaárak majdnem 8 százalékkal emelkedtek az előző hónaphoz képest, így meghaladták a 81 eurós szintet.

Budapest Varsó eb szálloda olimpia szobaár
Kapcsolódó cikkek