Cégvilág

Ezzel a "nehézfiúval" hódítaná el a Blackberryseket a Motorola

A Motorola bemutatta az Atrix HD okostelefont, amely a vállalat szerint kész az üzleti felhasználók kiszolgálására.

A Motorola "business readynek" nevezi az Atrix HD-t, mivel az okostelefon egy előre telepített alkalmazással és bluetooth perifériák segítségével elvileg helyettesíthet egy PC-t. A Mashable tudósítása szerint egyértelműnek tűnik, hogy a tulajdonos Google a modell segítségével szeretné elhódítani a gondban lévő Blackberry szimpatizánsait.

Az Icecream Sandwich operációs rendszerrel futó okostelefon segítségével a Google tovább növelheti az Android részesedését az amerikai piacon, kihasználva, hogy a Blackberry 28,9 százalékról 13,4 százalékra esett vissza egy év alatt.

A 720x1280 pixeles HD kijelzővel szerelt telefont egy 1,5 GHz-es kétmagos processzor hajtja, amelyet ugyan egyelőre nem neveztek meg, de feltehető, hogy egy Snapdragon S4-ről van szó, amelyhez 1GB RAM társul. Ezzel a HD talán lelomboz egyeseket, miután négymagos processzorok is futnak a piacon 2 GB RAM-mal.

De – bár a beépített memória csak 8 GB – ez a készülék micro SD kártyával bővíthető, ellentétben több riválissal. A felhasználók mindenesetre biztosan a készülék javára írják majd a kevlar borítást, a gorilla glass kijelzőt és a cseppmentes kivitelt, nem beszélve arról, hogy a Google istállójának részeként a Motorola az elsők között kezdi majd használni az Android 4.1-es Jelly Bean verzióját.

motorola Atrix androig okostelefon jelly bean
Kapcsolódó cikkek