Cégvilág

Tanárok lettek a Helly Hansen tulajdonosai

Az Altor Befektetési Alap II eladja a Helly Hansen Csoport többségi részvényeit az Ontarioi Tanári Nyugdíjalapnak (OTPP), és csupán egy 25 százalékos részvénycsomagot tart meg.

A norvégiai központú Helly Hansen stílusos, nagyteljesítményű technikai ruházatok tervezésével, fejlesztésével és kereskedelmével foglalkozik. Jelenleg három divízióval bír: sportruházati nagykereskedelem, sportruházati
kiskereskedelem és munkaruházat. A csoport 2011-es bevétele 1 576 millió norvég korona volt.

Mióta az Altor 2006-ban felvásárolta, a Helly Hansen jövedelmezősége sokat fejlődött, míg a cég korábban veszteséget termelt, most az iparág egyik legjobb marginját produkálja. A cég földrajzi terjeszkedéssel és új termékkategóriák fejlesztésével az elmúlt években két számjegyű növekedést ért el és jelentősen felülmúlta a piacot. Annak érdekében, hogy
a sport- és munkaruházati üzletágakra koncentrálhasson, 2011-ben eladta főként helikopteres szállításhoz mentőöltözetet kínáló professzionális üzletágát a Montagu Private Equity részére.

„Az embereink a Helly Hansennél nagyon keményen dolgoztak a világvezető outdoor sportruházati márka pozíciójának visszaállításáért. Büszkék vagyunk mindarra, amivé a Helly Hansen vált és izgatottak vagyunk, merre vihetjük mindezt a jövőben. Az OTPP többségi tulajdonosként való megjelenése szakértelmet, globális kapcsolatokat és pénzügyi forrásokat
biztosít számunkra a cég további növekedéséhez, különösen Észak-Amerikában. Ambíciónkat, hogy „milliárd dolláros márka” legyünk, megőriztük” – nyilatkozta Peter Sjölander, a Helly Hansen Csoport vezérigazgatója.

„A Helly Hansen norvég örökségünk részét képezi, megtiszteltetés volt az elmúlt 6 évben a céggel dolgozni, látni, ahogy a márka visszatalál a gyökereihez, ahogy a termékportfólió minden szezonban javul és a működés egy világszínvonalú ruházati cég szintjére fejlődik. Jelenleg a Helly Hansen jó helyzetben van ahhoz, hogy kihasználja 135 éves történelmét a folyamatos növekedés érdekében” – mondta Hugo Maurstad, a Helly Hansen Csoport elnöke és az Altor Equity Partners üzlettársa.

„A Helly Hansen egy jó volt az Altor részéről, de úgy hisszük a pozitív lendület nem ér véget és folyamatos növekedést fogunk tapasztalni az elkövetkezendő években. A cég masszív platformmal, világos stratégiával és egy erős menedzsmenttel rendelkezik. Ezért az Altor örömmel fogadja tulajdonosi pozíciójának folytatását és az OTPP-vel való közreműködést” – jelentette ki Reynir Indahl, a Helly Hansen Csoport igazgatósági tagja és az Altor Equity Partners üzlettársa.

altor tanárok ontario helly hansen
Kapcsolódó cikkek