Cégvilág

Chuck Norris és barátai leverték a premierfilmeket

Hozzánk csak ezen a héten érkezik a Feláldozhatók második része, az amerikai mozikban viszont tíz nappal a bemutató után is elnyerte a hétvége legnagyobb mozisikerének járó címet.

A nyolcvanas évek akciósztárjait, köztük Chuck Norris, Sylverster Stallonét és Arnold Schwarzeneggert felvonultató mozi, a Feláldozhatók 2 az elmúlt hétvégén 13,5 millió dollárt kaszált az amerikai mozikban és ezzel immár másodszor került a toplista élére. A hétvége egyébként a folytatások jegyében telt el, hiszen a második helyen az új Bourne-film, a Bourne örökség végzett 9,3 millió dollárral - írja a US Weekly.

Nyár végéhez illően a harmadik helyen ismét egy animáció végzett, igaz a 8,5 millió dollárt hozó 3D-s horror-kaland, a ParaNorman nem ugyanaz a kategória, mint a Merida a bátor vagy a Madagaszkár. A Sötét lovag – felemelkedés ezúttal csak az ötödik lett a maga 7,2 millió dollárjával, mivel beelőzte a The Campaign. A Will Ferrell és Zach Galifianakis főszereplésével készült vígjátékkal hangolnak az amerikaiak a választásokra, hiszen a hétvégén 7,4 milliót hozó vígjátékban a két déli államból származó főszereplő harcol egy kongresszusi képviselői tisztért.

Az elnökválasztás témájában egyébként egy dokumentumfilm, a 2016: Obama’s America is bekerült a top tízbe, méghozzá a nyolcadik helyen. Az amerikai elnök ellen kampányoló film eddig összesen 9,1 millió dolláros bevételt kaszált és ezzel minden idők legsikeresebb konzervatív propagandafilmjévé avanzsált.

A héten nem igazán rúghattak labdába a premierek, a Premium Rush című akció csak a hetedik helyet szerezte meg 6,3 millió dollárral, míg a Hit and Run című akció és romantika mix csak a tizedik 4,3 millió dollárral.

mozi bevétel film premier
Kapcsolódó cikkek