Cégvilág

Kiterítette kártyáit a TV2 tulajdonosa

A magyar piacon a TV2 tulajdonosaként jelen lévő német ProSiebenSat.1 Media AG a második negyedévet 83,9 millió eurós adózott eredménnyel zárta.

A profit 2,6 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit, de elmarad a Dow Jones 113 millió eurós elemzői konszenzusától. Az árbevétel 723,3 millió euró volt, ami éves összevetésben 4,5 százalékos emelkedést jelent, és meghaladja 718 millió eurós piaci várakozást is.

Thomas Ebeling vezérigazgató szerint a ProSiebenSat.1 „jó úton halad a növekedési stratégia megvalósításában”. Ez főként a német nyelvű, illetve az észak-európai piacokra igaz, a jelentés szerint Kelet-Európában a televíziós reklámbevételek – „makrogazdasági tényezők miatt” – csökkentek az előző évhez képest.

A 29 tévécsatornát működtető, 62 millió európai háztartásban jelen lévő társaság az év második felében a digitális divíziótól és a tartalom-előállítástól várnak erőteljes növekedést.

A befektetők nem lelkesedtek: a ProSiebenSat.1 részvényárfolyama  csütörtök délelőtt közel 5 százalékos mínuszban is megfordul, amivel a frankfurti egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta. Innen kissé feljebb kapaszkodott, háromnegyed 12-kor a kurzus 16,89 eurónál járt, 37 centtel a szerdai záróár alatt.

TV2 ProSiebenSat.1
Kapcsolódó cikkek