Másfél milliárdért bővíthet csatornahelyeket a T-Home, amelynek anyacége, a Magyar Telekom 7 millió dolláros megbízást adott a Spacecom műhold üzemeltető cégnek – számol be a Broadbandtvnews.com internetes szakportál.

A cikk szerint a cég ezzel az eddiginél nagyobb sávszélességre nyújt technikai hátteret a Magyar Telekom SatTV DTH platformjának, hogy a magyar vállalat ezzel még több csatornahelyen sugározhasson. A cikk emlékeztet, hogy a Magyar Telekom az elmúlt években 14 millió dolláros értékben kötött együttműködési szerződéseket az AMOS műholdakat működtető izraeli Spacecommal.

A hwsw informatikai magazin szerint a műholdas platform bővítése egyben azt is előrevetíti, hogy a szolgáltató más digitális platformokon is (digitális kábeltévé, IPTV) a kínálat növelésére készül, a Telekom ugyanis tradicionálisan egységes csatornakínálatot biztosít az összes tévés platformján. A vállalat a bővítéssel kapcsolatban nem árult el konkrétumokat. Birck Balázs, a Magyar Telekom innovációs és termékfejlesztési osztályának vezetője csak annyit mondott a portálnak, hogy a pluszkapacitást csatornabővítésre és új, a jövőben elindítani kívánt szolgáltatások bevezetésére fogják használni.