Cégvilág

Létszámot bővít az Avis Group Magyarországon

Az Avis Budget Group autókölcsönző vállalat 235 új munkahelyet teremt a magyar kormány támogatásával.

Az Avis Budget Group autókölcsönző vállalat 235 új munkahelyet teremt szolgáltató központjának bővítésével és a beruházást a magyar kormány is támogatja.

A jövő év márciusáig 235 fővel, 535-re növeli budapesti alkalmazottai számát az Avis Budget BSC Kft. – mondta el a Nemzeti Külgazdasági Hivatal által rendezett sajtótájékoztatón Larry De Schon, az Avis Budget Group európai, közel-keleti és afrikai tevékenységét irányító elnöke. A csoport most tekinti át több európai központi irodájának tevékenységét, hogy felderítse, honnan milyen szolgáltatási területeket hozhat Budapestre. Főként a német, francia, olasz, spanyol és brit irodák tevékenységét világítják át. Az biztos, hogy az ügyfélszolgálatot jelentősen bővítik Budapesten.

Újságírói kérdésre a Külgazdasági Hivatal közölte: ugyan anyagi jellegű állami támogatásról tárgyalnak a BSC bővítése kapcsán, a szerződést még nem írták alá, ezért részletekkel nem szolgálhatnak.

A BSC fő tevékenységébe tartozik a nemzetközi számlák kezelése, számviteli és informatikai szolgáltatások, kintlévőség kezelés, és járműpark adminisztráció.

Az Avis magyarországi autókölcsönzője, az Avis Lease, valamint az Avis Budget Group BSC (Business Support Center) Kft.-ben együttesen mintegy 400 főt foglalkoztat. A BSC 2004 januárban kezdte meg működését Magyarországon, az elsők között volt az ide települt regionális szolgáltató központok között. Tavaly a cég árbevétele 3 milliárd forint, adózás előtti eredménye 163 millió forint volt.

Avis autókölcsönző
Kapcsolódó cikkek