BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áramhiány miatt komoly fennakadások lesznek a német vasúton

Észak-Rajna-Vesztfáliában az áramkiesés veszélye miatt több millió ingázó jelentős zavarokra készülhet fel télen a vasúti közlekedésben.

A hideg napokon akár harminc százalékkal kevesebb vonat közlekedhet majd, ha - a terveknek megfelelően - december végén leáll a szénerőmű Dattelnben - írja a Die Welt. A német lap Rüdiger Grubét, a német vasút főnökét idézte. A tartományban három régi erőmű szolgáltatja az áramigény háromnegyedét, ezek működési engedélye azonban hamarosan lejár.

A menedzser szerint, ha ez bekövetkezik és semmilyen módon nem készülnek fel, a reggeli órákban komoly gondok lehetnek a vasúti közlekedésben. Grube úgy fogalmazott: a csúcsfogyasztást hozó hideg téli napokon ki kell vezetniük a forgalomból bizonyos járatokat azért, hogy elkerüljék a teljes rendszer összeomlását. A vasút menedzsmentjének becslése szerint a kiesés a legrosszabb időszakban akár 30 százalékos is tehető.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.