Cégvilág

Felosztja egymás közt a Match és Profi üzleteit a Coop és a CBA

Napok kérdése, hogy lezáruljon a Coop Csoport, illetve a Match és a Profi tulajdonosa közötti tárgyalás a két üzletlánc boltjainak átvételéről – erősítette meg Murányi László. A CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta: a tárgyalás nem a cégek, hanem azok ingatlanvagyonának átvételéről szól, így a tranzakció sem a CO-OP Hungary, hanem azok franchise-partnereivel zajlanak majd.

A korábbi tervekhez hasonlóan az az alapelv, hogy a Match és a Profi vidéki üzleteit a Coop, míg budapesti boltjait a CBA veszi át. Ezt azonban – mivel nem a cég átadásáról van szó – már nem a két magyar üzletlánc korábban alapított közös cége, a C+C Partner Vagyonkezelő Kft. bonyolítja majd. A cég várhatóan az év végére megszűnik – mondta el Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke. A két vezető annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy a CBA három régiós cége a múlt héten bejelentette: a Coop franchise-rendszeréhez csatlakoznak.

A salgótarjáni központú Palóc Nagykereskedelmi Kft., a pomázi Piliscsoport Kereskedelmi Kft. és az ajkai Polus Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt. halmozott forgalma tavaly meghaladta a 83 milliárd forintot. Murányi László ennek alapján úgy látja, a Coop Csoport éves forgalmát 80-90 milliárd forinttal emelheti az integráció.

Ennek fényében a vezérigazgató idei bevételi várakozásait is módosította: a reményei szerint az év végére lezáruló csatlakozás nyomán a korábban 530 milliárd körülire becsült bevétel 20 milliárd forinttal növekedhet.

Bogdán József, a Polus Coop Kereskedelmi és Ipari Zrt. elnök-vezérigazgatója a három cég nevében úgy indokolta a váltást, attól, stabil, átlátható és fejlődőképes működést remélnek. Úgy látja, a három régióhoz tartozó több mint kétszáz bolt háromnegyede követheti őket a Coophoz.

 

 

CBA Coop Match profi
Kapcsolódó cikkek