Cégvilág

Ilyen lassan frissítenek az Androidosok

Bár a felhasználók hamarabb állnak át az Android legújabb verziójára, mint azt az előző verzióváltásnál tették, a frissítés tempója még mindig nagyon lassú.

Az Androidos készülékek tulajdonosai júliusban kezdhették meg a frissítést, amikor megjelent a mobil operációs rendszer legújabb, Jelly Bean nevű verziója. A Statista által ismertetett adatsor szerint a mobilozók kicsit gyorsabban léptek, mint az előd, az Ice Cream Sandwich esetén, de a tempó még mindig igen lassú.

Jól mutatja ezt, hogy míg a bevezetés hónapjában a készülékek 0,8 százalékán futott az új verzió, addig az arány augusztus végére csak 1,8 százalékra emelkedett. A Google saját statisztikai is igen fura képet mutat: eszerint egy évvel a bevezetése után is csak ötből egy készüléken fut az Ice Cream Sandwich, a telefonok több mint 57 százaléka az Android 2.3 Gingerbreadet használja.

ice-cream-jelly-bean-sandwich-adoption
You will find more statistics at Statista

A helyzet pikantériáját fokozza, hogy az immár a Google által birtokolt Motorola éppen tegnap jelentette be, hogy nem fogja frissíteni az operációs rendszert három, 2011-ben gyártott telefonján. Dennis Woodside, a Motorola vezére a CNET tudósítása szerint közölte: tudják, milyen  fontos a felhasználók számára a frissítés és a készülékek többségénél ezt meg is teszik, de három okostelefon esetében ezt nem lehetne megtenni a teljesítmény lerontása nélkül. A Motorola a vezérigazgató ígérete szerint kárpótlásul 100 dollárt ad azoknak az amerikai felhasználóknak, akik ilyen, nem frissíthető telefont vásároltak tavaly.

 

ice cream sandwich Android frissítés jelly bean
Kapcsolódó cikkek