Cégvilág

Kitelepíti a logisztikát az OKF

Logisztikai feladatokat szervez ki a katasztrófavédelem országszerte. A korábban általa ellátott raktárlogisztikai és fuvarozási tevékenység egy része átkerül cégekhez.

Civil logisztikai szolgáltató cégek segítenek országszerte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának (BM OKF) a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában; erről írtak alá együttműködési megállapodást csütörtökön a Fejér megyei Velencén.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) kezdeményezésére létrejött, Közép-Európában példa nélküli együttműködési megállapodást Karmazin György, a BI-KA Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója és Demény Ádám, az OKF gazdasági ellátóközpontjának igazgatója írta alá. A szerződés értelmében a korábban az OKF által ellátott raktárlogisztikai és fuvarozási tevékenység egy része átkerül a cégekhez.

Az MLSZKSZ svájci és német példa alapján, 2010-ben kezdett tárgyalásokat az állami és a civil szféra együttműködéséről, az állami védelmi feladatok ellátásához szükséges logisztikai tevékenységek megosztásával kapcsolatban.

Az aláírók elmondták, hogy első ütemben az OKF négy civil szolgáltató cég által üzemeltett logisztikai központba telepít ki olyan raktárlogisztikai és fuvarozási feladatokat, amelyek folyamatos biztosítása számukra aránytalanul költséges, mert olyan kapacitásokat és erőforrásokat köt le, amelyeket más feladatra nem használhat.

Ilyen például a raktárak fenntartása, a minősített esetekhez szükséges eszközök (gumicsizma, homokzsák, védőkesztyű, aggregátor, tábori ágy) tárolása vagy a közúti szállítókapacitás fenntartása. A logisztikai szolgáltató cégek ezeket a feladatokat az elvárt rendelkezésre állási és szolgáltatási színvonalon egyszerűbben és gazdaságosabban tudják megoldani.

Az első szolgáltatáskiszervezés Szolnokon valósul meg a BI-KA Logisztika Kft. jóvoltából és 2013 januártól üzemel majd élesben. Az év során az ATI DEPO Zrt. győri, pécsi és miskolci telephelyein további létesítmények kapcsolódnak be a katasztrófavédelmi feladatok logisztikai támogatásába.

MTI-->

MLSZKSZ OKF logisztikai
Kapcsolódó cikkek