Cégvilág

Felosztották a Match üzleteket

A CBA magyar élelmiszerkereskedő lánc tulajdonosi köre negyvennyolc Match és Profi üzletet vásárolt meg a fővárosban és környékén, míg a Coop csoporthoz 62 bolt kerül.

A CBA megállapodott 48 Match és Profi üzlet megvásárlásáról az üzletlánc tulajdonosával a, Delhaize csoporttal. Értesüléseink szerint az üzletek mindegyike Budapesten, illetve az agglomerációban van és a CBA csoport tulajdonosi köre vásárolta meg, a saját erőn felül a Raiffeisentől kapott segítségével.

A tulajdonosi döntés alapján a 48 Match és Profi üzlet a CBA eddig mintegy 100 tagú Príma üzleti profilját fogja bővíteni. Közben a Coop csoport is lezárta a Match és Profi hálózat boltjainak megvásárlására irányuló tárgyalásait. Ennek eredményeképpen 62 Match és Profi bolt kerül a csoport tagvállalatainak tulajdonába. A boltok megvásárlását a csoport egyrészt saját erőből, másrészt kereskedelmi banki hitelek igénybevételével finanszírozza.

A Coop birtokába kerülő boltok teljes területe 56 ezer négyzetméter, melyből az eladótér 27 ezer négyzetmétert foglal el. Folyamatosan zajlik a boltok átvétele, a Coop üzletlánchoz történő csatlakozás előreláthatóan 2013. január végére zárul le. Ennek eredményeként, az átvett boltokban a Coop sztenderdek alapján teljes körű boltfelújítások – külső és belső arculatváltás – jelentős mértékű technológiai fejlesztések valósulnak meg, valamint egységesen csatlakoznak a Coop integrált informatikai rendszeréhez.

CBA Match felvásárol CBA Príma
Kapcsolódó cikkek