Az MVM csoport konszolidált árbevétele az előző évinél több mint 100 milliárd forinttal magasabb, közel 770 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye minden eddiginél magasabb, 97,26 milliárd forint volt. A tulajdonosok jóváhagyták a társaságcsoport éves beszámolóját, illetve 2011-ben meghirdetett középtávú stratégiájának idei feladatait és terveit.

Az MVM Csoport kimagasló árbevétele mellett adózott eredménye 73,5 milliárd forintra bővült 2012-ben. A kiugróan magas eredményhez ugyanakkor több egyszeri tétel is hozzájárult, összesen közel 30 milliárd forint értékben, köztük például az elmúlt évek alatt felgyülemlett, a kormány munkájának köszönhetően, az engedélyével a tavalyi évben egy összegben bevételezett, mintegy 12 milliárd forint szénipari szerkezetátalakítási támogatás (ún. „szénfillér”). A közgyűlés döntése értelmében az MVM Zrt. részvényenként 400 forint, összesen 10,02 milliárd forint osztalékot fizet – 24 milliárd forint adóbefizetése mellett ezzel is hozzájárul a költségvetés bevételeihez. Az adózott eredmény fennmaradó része eredménytartalékba kerül, azt az MVM Zrt. a tervezett fejlesztések finanszírozására fordíthatja.
 
„Története első évtizedeiben az MVM Csoport a szűken értelmezett villamosenergia-iparágban működött. Támogatva a kormányzat energiapolitikai elképzeléseit, meglévő eszközeire és szakértelmére alapozva, az MVM az alaptevékenységéhez szervesen kapcsolódó, új területekre is belépett: ilyen a társaságcsoport gázkereskedelmi és gázinfrastrukturális, illetve a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat kiépítése és működtetése. A magyar villamosenergia-piac fontos szereplőjéből sikeres, regionálisan is meghatározó, integrált nemzeti energetikai társaságcsoportot építünk.” – mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. „A kormányzati energiapolitikával és a Nemzeti Energiastratégiával összhangban fontos lépéseket tettünk Magyarország energiabiztonságának megszilárdítása, a gazdaság hosszú távú növekedési potenciálja erősítése felé. A nehéz világgazdasági környezet és a kedvezőtlen piaci viszonyok ellenére az MVM Csoport története legjobb évét zárta.”
 
Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kiemelkedő biztonsági eredmények mellett 15 793 GWh termelési és 184,24 milliárd forintos értékesítési rekordot ért el. Az 1. blokk megkapta a húsz éves továbbüzemeltetéséhez szükséges engedélyt, a szakemberek még az idén beadják a 2. blokk üzemidejének meghosszabbítására vonatkozó engedélykérelmet. 2012 nyarán egyesült a csoport két energiakereskedő társasága, az MVM Partner ZRt. és az MVM Trade ZRt. A tavaly alakult MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. minden előkészületet megtesz annak érdekében, hogy az év végéig kiírható legyen az új atomerőművi blokk(ok)ra vonatkozó nemzetközi szállítói pályázat. A tenderen várhatóan öt nyomott vizes reaktortípus szállítója indul, az elbírálási szempontok közül a nukleáris biztonság lesz a legfontosabb.
 
A kormányzat támogatásával az MVM Zrt. és a Gazprom végső beruházási döntést hozott az európai ellátási útvonalhálózatot diverzifikáló Déli Áramlat földgázvezeték 229 kilométeres magyarországi szakaszának megépítéséről. Tavaly ősszel intenzívvé váltak a tárgyalások az E.ON magyarországi gázipari érdekeltségeinek megvásárlásáról, a márciusi megállapodást követően a tranzakció 2013. második félévében zárulhat. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2013. augusztus 31-ig biztosítja az MVM Zrt. saját erőn és hitelfelvételen felül szükséges forrásokat az E.ON tranzakció finanszírozáshoz. A Magyar Gáz Tranzit ZRt. megkezdte a regionális ellátásbiztonságot erősítő, az észak-déli gázfolyosó fontos elemét képező Magyar-Szlovák Összekötő Földgázszállító Vezeték hazai szakaszának megépítését, az MVM NET Zrt. pedig átvette a kormányzati infokommunikációt bonyolító Nemzeti Távközlési Gerinchálózat üzemeltetését.
 
A közgyűlés a lejáró mandátumú Igazgatósági és Felügyelő Bizottsági tagok választásáról is határozott, megerősítette pozíciójukban az MVM Zrt. vezető testületeinek tagjait. Az igazgatósági tagok a közgyűlést követő ülésükön ismét Baji Csabát választották elnöknek. Dr. Bánfi László lemondott igazgatósági tagságáról, az így megüresedett helyre Nagy Sándort, az MVM Zrt. termelési és műszaki vezérigazgató-helyettesét választotta a testületbe a közgyűlés. Az MVM Zrt. Felügyelő Bizottságának új tagjai, a munkavállalói érdekképviselet delegáltjai Halász Linda és Vargáné Stöckler Ágnes. A Felügyelő Bizottság új tagja lett továbbá Dr. Berencsi Tamás, aki a mandátuma lejártával távozó Dr. Szalai Krisztinát váltja.