táplálkozás A kakaóban lévő anyagok csökkentik a vérnyomást, és megvédenek a szívbetegségektől.
Különösen a kakaótartalmú csokoládé véd a magas vérnyomástól és a szívinfarktustól. Azonban fontos az adagolás. Mindezt egy nemzetközi kutatócsapat állapította meg egy hosszú távú vizsgálat során, melyet csaknem 32 000 idősebb svéd nő bevonásával készítettek.
A vizsgálat eredménye szerint azoknál a nőknél, akik hetente egy vagy két adag kiváló minőségű fekete csokoládét fogyasztottak, 32 százalékkal kevesebb a kockázata annak, hogy hirtelen leáll a szívműködésük.
Az egészségügyi előny azonban eltűnik, ha a nők naponta vagy ennél sűrűbben fogyasztottak egy-egy adag csokoládét. A tanulmányban 19–30 gramm csokoládé jelentett egy adagot. Egy tábla csokoládé általában 100 gramm.
A kutatók kilenc éven át figyelték a csokoládéfogyasztást és hatásait a szív és a vérnyomás szempontjából. A védőhatás szempontjából döntő fontosságúak a flavanolok, melyek elsősorban a kakaótartalmú csokoládéban találhatók. Kedvező hatással vannak az erek rugalmasságára, és hosszabb távú fogyasztás esetén csökkentik a vérnyomást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.