BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aszalva is hasznos, nátha ellen is ehetjük

Sok fajtáját ismerjük, ilyenek a besztercei szilva, a kékszilva, a magvaváló szilva, a ringló, a mirabella is. Ezek között meglehetősen eltérő a gyümölcsök összetétele, hatása. A kék, vörös és sárga szilvák vékonyabb húsúak, ami erősen tapad a maghoz, ettől kevésbé értékesek, erősen savasak. A magvaváló igen tápláló. Értékes az agynak és az idegrendszernek, és serkentő, frissítő hatása mellett méregtelenítő szerepe is felbecsülhetetlen. A ringló kellemes, üdítő hatású, lédús gyümölcs, nem különösebben értékes, gyógyhatását a szakirodalom nem ismeri. Magas savtartalma miatt csak érett állapotban fogyasszuk, ilyenkor magas cukortartalma adja a frissítő-hatást!

A szilva nagyon jó hatással van az emésztésre, karbantartja a beleket. Hasznos segítség a meghűléses betegségeknél, megszüntetheti a hurutot. Hosszan tartó, nagy igénybevételeknél, sportolásnál (gyaloglás, futás) a szilva felfrissít és kitartóvá tesz. Téli időszakban reggelente együnk meg 6-8 szem aszalt szilvát, 1-2 napon belül megtöri a makacs náthát, ha más hurutképző anyagot nem kap a szervezet napközben (tojás, tejtermék, hús).

Tíz deka gyümölcs átlagosan 57 kcal-t tartalmaz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.