BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fúziós konyha: nem kell mindent összekeverni

A fusion konyha elnevezés egyre inkább terjed a gasztronómiában. A szó jelentése: egyesülés, összeolvadás, az 1970-es évek vége óta használják eltérő tradíciójú konyhaművészetek, elsősorban a keleti és nyugati konyhakultúrák ötvözésére. A kifejezés az USA-ban született, hiszen itt alakultak ki az első multikulturális metropoliszok. A különböző nációk együttélése gyors gasztronómiai fejlődést hozott. A fúziós konyha a szaktudásról, a minőségről, az ízlésről, a visszafogottságról, a kiváló minőségű alapanyagokról szól. A fúziós konyha harmonikus. Figyelem: az nem fúziós vacsora, ha összefőzzük a spájzban porosodó kuszkuszt a hűtőben álldogáló répával, és hozzádobjuk még a pár megmaradt koktélrákot, és némi ázsiai fűszert. Ha egy étterem a szusi mellett kínálja étlapján a töltött paprikát és a borjúbécsit, ettől még nem feltétlenül fúziós.

A jó séfek szívesebben használják a global cuisine (globl kúzín – globális konyha), vagy a crossover (krosszóvör – keresztezési pont) elnevezést a fusion helyett.

Sok még az ellentmondás a fúziós konyha definíciója táján. Időt kell adni neki, mondják a sztárszakácsok, és le fog tisztulni ez is, mint annyi minden a kulinária történelmében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.