A reformkonyháról sokan azt gondolják, magvakat kell csipegetni zöldségekkel, lehetőleg nyersen. Persze nem ettől lesz reformer egy háziasszony.
A lényeg: egészséges alapanyagokat használjunk, például teljes kiőrlésű lisztet. Ez tartalmazza a gabonaszemek héját és csírakezdeményét is, ezáltal sokkal több vitamin és ásványi anyag van benne, mint a sima lisztben. Gazdag B-vitaminokban, vasban, rézben, magnéziumban, káliumban, kalciumban. A finomított liszt a feldolgozása során ezen anyagok 50-80 százalékát elveszíti! A teljes kiőrlésű gabonából készült kenyerek jók az egészségnek. Ízük kissé savanykás. A külföldi termékeken a vollkorn, vollwert, vagy whole wheat felirat szerepel.
Emellett válasszunk fehér helyett barna rizst. Ennél hántolás után a rizsszemeket nem fényezik, nem távolítják el a héj alatti ezüsthártyát. Ettől nagyobb a tápértéke, magasabb a rost- és B-vitamin-tartalma. A fehér rizzsel hasonlóan kell felhasználni, de több vízben, és kicsit tovább kell főzni, több vizet vesz fel, ezért 1 adaghoz kb. 5 adag vízre van szükség. Kíméli a gyomrot, fogyasztása csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Gyomorproblémák esetén ezt a fajtát ajánljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.