Nincs miért tartani a professzionális fogfehérítéstől, hiszen a legújabb kutatásokból kiderül, hogy a savas italok jobban károsítják a fogat, mint a szépítő eljárás! „A zománc elvékonyodása és károsodása felgyorsítja a fogromlást és növeli a szuvasodás kockázatát. Az üdítők és a gyümölcslevek természetesen mind savas hatásúak, vagyis rendszeres és hosszú távú fogyasztásuk káros a fogakra – mondja dr. Strémen Zsófia, az Oxygen Medical fogszakorvosa. – A fogzománc elvékonyodása komoly probléma, szinte minden felnőttet érint az évek előre haladtával. Sajnos nincs kifejezetten erre gyógymód, bár a fluorid, a rendszeres fogmosás, a fejlett szájhigiénia, a megfelelő táplálkozás és az időnkénti fogorvosi kezelés megállíthatja-lassíthatja a folyamatot.”
Akik gyakran fogyasztanak üdítőket és gyümölcsleveket, érdemes odafigyelniük, hogy ne tartsák szájukban (például nyáron) hosszabb ideig az italt. A fogfehérítésről ma már elmondható, hogy – megfelelő szakmai háttér esetén – nem jelent különösebb károsodást a zománcnak. A fogorvos által végzett és az otthoni fogfehérítés közti döntő különbség (az áron kívül) a hatóanyag koncentrációja. A rendelői eljárás során természetesen erősebb anyagokat alkalmazhatnak.
Az otthon használandó szerek már csak a biztonsági szempontok miatt sem tartalmazhatnak annyi és olyan hatóanyagot, mint a fogorvos által alkalmazott, így hatásuk sem vetekedhet egy professzionális eljárással. Ráadásul az otthoni fehérítés hátránya, hogy az íny nem kap védelmet és emiatt könnyen begyulladhat, és ekkor abba kell hagyni a fehérítést.
Óvatosan enni-inni
A fogfehérítés menete idején ne fogyasszunk színező hatású ételeket, italokat. Ez a megkötés a fogfehérítés után következő tíz napra érvényes, mind a professzionális, mind az otthoni kezelések esetében is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.