Cégvilág

Európába jön a Mustang - fotókkal

Tavasszal lép az európai piacra a legújabb Ford Mustang, a fél évszázados legenda első olyan modellje, amelyet a vén kontinensen is forgalmaznak.

Áprilisban, a kategóriát teremtő Mustang bemutatásának ötvenedik évfordulóján lesz a legfrissebb modell világpremierje. Az autó fotója először 1964 április 20-án, mégpedig a Newsweek címlapján.

A piros sportkocsi mellett a Ford akkori alelnöke, Lee Iacocca fotója látható, aki nélkül nem lenne Mustang, ami csak az első évben 1,1 milliárd dolláros profitot hozott a Fordnak.
 
Azóta több mint 9 millió Mustang talált gazdára és ez a világ legtöbb Facebook-lájkját begyűjtő autó, Mindamellett a Mustang több ezer alkalommal szerepelt filmekben, tévés produkciókban, zenei klipekben és videojátékokban – és nem mellesleg egyike annak a 25 modellnek, amelyeket a Ford a következő öt év során vezet be az európai piacon.

A csúcskivitelt hajtó 426 lóerős és 529 newtonméter forgatónyomatékú, ötliteres V-nyolcas motor mellett egy 2,3 literes EcoBoost blokk is megjelenik a kínálatban.

D. K.-->

Európa Ford Mustang
Kapcsolódó cikkek