Cégvilág

Sikeresen működik a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (DDGK) a napokban tartotta a DDOP.1.1.3.-11-2011-0006 azonosítójú, „Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter indulásának segítése, innovációs szolgáltatások kifejlesztése” című projekt zárórendezvényét. A rendezvény megnyitóján dr. Hüse István, a klaszter elnöke elmondta, hogy a mintegy nettó 22 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült klaszter az elmúlt két évben sikeresen és hatékonyan valósította meg a pályázatban vállalt feladatokat, ami megalapozta a jövőbeli működésük bázisát és egyben a fejlődési irányukat. Elkészült a DDGK Képzésfejlesztési stratégiai terve, melynek célja a duális szakképzés mentén történő képzésfejlesztés az ipari igényeknek megfelelő tudású és számú szakember elérése érdekében. A stratégia tartalmaz pályaorientációs stratégiát, tanmenet-fejlesztési módszertant, iskolai és céges oktatók közötti együttműködési és dokumentációs rendszer modellt.

A klasztertagok tíz alkalommal, a rendkívül népszerű Benchmarking Klubülés keretében látogatták meg egymás vállalkozását és osztották meg tapasztalataikat, véleményüket, s adtak egymásnak tanácsokat.

A klaszter marketingstratégiája alapján az együttes megjelenés, fellépés eredményeképpen számtalan módon mutatkozott be a klaszter, például a Pollack Expón és a budapesti Ipar Napjai kiállításon kiállítóként, nyomtatott kiadványokkal, önálló weblappal (wwww.ddgk.hu), filmekkel, sajtóhírekben.

A közös innovációs projektek azonosítása és előkészítése is megtörtént, melyek kiemelt fontossággal bírnak a 2014–2020-as tervezési időszakhoz. A klasztertagoknál jelentkező költséghatékonyságot növelő közös beszerzési projekt számszerű eredményeket hozott.

Kapcsolódó cikkek