BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évtizedes értékekre épülő, hagyományos családi recept

Tengelic-Szekszárd Minőségi sütőipari termékek készítése, eladása. Leírva gyerekjátéknak tűnik az egész, azonban rengeteg munka, szorgalom és nem mellékesen érzék kell a folyamathoz nap mint nap, amely Kászpári Károly szavaiból is pontosan kiderült. Bár a Frissten Kft. vezetője több évtizede gyakorolja hivatását, azt mondta, ma is ugyanolyan lelkesedéssel megy be pékségükbe, mint 1982-ben, amikor megalapította azt. Úgy fogalmazott, sok minden változott az elmúlt időszakban, de ők kitartanak azon elvük mellett, hogy kizárólag adalékmentes, hagyományos technológiával előállított termékeket készítenek. Igazodva a vásárlók igényeihez, folyamatosan fejlesztik kínálatukat. – Néhány évvel ezelőtt el sem tudtam volna képzelni, hogy én egyszer paleolit kenyeret fogok sütni, de ma már természetes. Mint ahogy az is, hogy egyre több teljes kiőrlésű és szénhidrátszegény finomságot adunk el a tengelici üzletünkben és a szekszárdi mozgó pékségünkben – világított rá Kászpári Károly.

A Frissten pékség vezetője hozzáfűzte, felsorolni is nehéz lenne, mennyi ínycsiklandozó sütőipari terméket készítenek naponta, példaként azt mondta, csak süteményből 46 fajta gazdagítja kínálatukat. – Azon vagyunk, hogy mindig valami újjal, egyedivel rukkoljunk elő. A vásárlókkal való összhang ebből a szempontból is nagyon fontos, hiszen a végső döntést ők hozzák meg: nekünk lehet akármilyen elképzelésünk, ha az nem találkozik az ízlésükkel. Szerencsére ez nem igazán szokott előfordulni – jegyezte meg a szakember. A Kászpári Károly által elmondottakat az a kép is alátámasztja, amelyet hétköznap reggelente a szekszárdi Arany János utca sarkán, a mozgó pékségüknél lát az ember. A vevők sokszor sort alkotva várják, hogy hozzájussanak a kívánt kenyérhez, vagy éppen péksüteményhez. Az ügyvezető arról is örömmel számolt be, hogy fiára és munkatársaira is mindenben számíthat, s hogy ők is szívügyüknek tekintik a vállalkozás minél sikeresebb működtetését.

A jövőre vonatkozóan azt tartja a legfontosabbnak, hogy az eddig elért eredményeikre és az általuk képviselt értékekre alapozva, tovább fejlesszék szolgáltatásukat. Kászpári Károly szerint a „recept” roppant egyszerű: sok munkával, alázattal és lelkesedéssel venni kell a napi akadályokat a lehető legjobb minőség elérése érdekében, mindvégig a vásárlók igényeit szem előtt tartva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.